Historie

HERDER BV wordt in 1947 opgericht. Het bedrijf uit Middelburg breekt internationaal door met een gepatenteerde unieke maaikorf die in 1964 geïntroduceerd wordt. De maaikorf is een revolutionair concept dat ook gepatenteerd wordt en waarmee definitief de basis wordt gelegd voor wereldwijd succes. Herder wordt in 1997 bekroond met de Koning Willem I plaquette in de categorie milieu en energie.

De specialist in berm en slootonderhoud

De maaikorf geeft het bedrijf een grote voorsprong op de concurrentie. Vanuit deze nieuwe vooraanstaande positie worden nieuwe machines, maaiarmen en specialistische werktuigen ontwikkeld en op de markt gebracht. Om aan de toenemende vraag te kunnen blijven voldoen werd in 1983 een nieuwe en grotere fabriek geopend.

In 1986 brengt Herder de Grenadier op de markt en dat is opnieuw een sprong vooruit. Deze innovatie groeit uit tot een wereldwijd begrip. De Grenadier is een veelzijdige en krachtige tool carrier die ingezet kan worden voor het onderhoud van bermen, sloten of beplanting. Meer dan 15 werktuigen kunnen gekoppeld worden aan de Grenadier. Later volgen de Cavalier en Musketier.

De Cavalier is een compacte alleskunner. De Cavalier is, dankzij de compacte afmetingen en lichter gewicht, breed inzetbaar. Voor deze machine zijn maaiarmen met een standaardlengte van 5,50 meter of 7,35 meter beschikbaar.

De Musketier is bij uitstek geschikt voor maaiwerk in wegbermen. Aan het draaibare giekenstel wordt een klepelmaaier gekoppeld die standaard is uitgerust met een “Nivotronic” systeem. Dit systeem zorgt voor een automatische bodemvolging van de klepelmaaier.

In 2004 wordt het fabriekscomplex uitgebreid met 3.350 m². In deze periode wordt eveneens een groot aantal innovaties en productverbeteringen doorgevoerd, zoals joystick besturing, sterkere gieken en tot 350 bar hydraulisch vermogen. Het is tevens de periode waarin het bedrijf zich steeds verder toelegt op het ontwikkelen en produceren van specialistische machines in opdracht.

Sinds 2011 heeft Herder haar productaanbod met Fermex stobbenfrezen versterkt. Deze productlijn sluit nauw aan bij de huidige productprogramma’s van Herder. De Herder fabriek in Middelburg produceert de stobbenfrezen zelf.

In 2017 presenteerde Herder een compleet nieuw concept voor het onderhoud van bermen en sloten. Een concept waarbij veiligheid, ergonomie, economie en inzetbaarheid centraal staan. De Herder One is een veelzijdige werktuigdrager en is onstaan vanuit de gedachte dat arm en voertuig één worden, één superieure kwaliteit leveren, één servicepunt hebben voor het onderhoud en de nummer één oplossing biedt voor al het onderhoud aan bermen en sloten.

De machines van Herder worden in meer dan 30 landen gebruikt en daarmee mag het bedrijf zich wereldwijd marktleider noemen op het gebied van onderhoud van berm, sloot en/of beplanting.

Benieuwd naar de mogelijkheden?